su kaçağı tespiti
su kaçağı tespiti

Toskana vadisi su kaçağı tespiti

Toskana vadisi su kaçağı tespiti, Büyükçekmece toskana vadisinde bulunan 600 m2 villada yerden ısıtma hatlarında meydana gelen su kaçağı duvarları kabartmakta ve rutubet oluşturmaktaydı. Bir zaman sonra kombi basıncında eksilmeye neden oluyor ve kombiyi arızaya geçiriyordu.

Profesyonel su kaçağı tespit edibimiz olaya müdahil oldular. Sorunu detaylı analiz ederek aslında problemin ne olduğunu anlamaya çalıştılar. Önemsiz bir şeyin su kaçağına sebebiyet vermesiyle oluşabilecek boya kabarmaları ve rutubet yüksek maliyetli tadilatlara neden olabilir. Bu sebeple ekibimiz sorunu nokta atışı çözmek için yerden ısıtma hatlarını tek tek test etmeye karar verdiler. bir bölümde 12 yerden ısıtma hattı bulunuyor öbür kısımda da 8 adet yerden ısıtma hattı bulunuyordu.

Bu ayrı kısımlarda meydana gelebilecek bir su kaçağı her yere yayılma imkanına sahipti. Yerden ısıtma boruları kılıflı borular olmayıp zemini direk ısıtan çıplak borulardır. 4 metre arkada oluşan su kaçağı 5 metre uzaktan çıkıp bulunduğu yerdeki duvarları kabartabilir. rutubet sebebi olabilir ve koku yayabilir. Ekibimiz yerden ısıtma hatlarında su kaçağı olup olmadığını anlamak için rothenberger test pompası ile dönüştürücü rekorlar vasıtası ile hatları test etmekteydi. 7. hatta sıra geldiğinde test pompamızda ki gösterge normalden hızlı bir şekilde ileri geri oynama göstermekteydi. Su kaçağı tespiti ekibimiz kaçak var mı? yok mu? Netleştirmek için basıncı 10 bara yükselttiler. 10 barda yerden ısıtma borusunun gösterdiği direnç oldukça fazlaydı. ekibimiz. basıncı 15 bara yükselttiler ve test pompamızda ki bar göstergemiz ivme kazanarak birim birim düşmekteydi.

Toskana vadisi su kaçağı tespiti ekibimiz 7. hatta su kaçağı olduğunu netleştir diler. Testo termal kamera ile yerden ısıtma hattı izlendi ve tam olarak 80 metre odayı dolaştığı görüldü. su kaçağı olabilecek bir kaç nokta lazer yardımıyla işaretlendi. Trotec ld6000 ile frekans analizi yapıldı. Analiz yapılan bir kaç noktadan birinde bir ses kaydı alındı. Frekans analizi sırasında 3. kısım işaretlenen bölgede trotec ld6000 ekranında göstergemiz % 80 ‘leri göstermekteydi. Testo termal kamera ile işaretli yer tekrar kontrol edildi sıcaklık diğer noktalara göre 6 birim daha fazlaydı. Trotec ld6000 ile ses dinlemesi yapıldı ve su kaçağı ekibimiz tarafından tespit edilmiş oldu. Yer işaretlemesi yapıldı.

Yerden ısıtma hatlarındaki diğer bağlantılarda tek tek kontrol edilerek başka bir kaçak olma ihtimali ortadan kaldırılmış oldu. Su kaçağı tespiti ekibimiz tamirat için gerekli olanları raporlayarak müşteriye bilgi verdi. Tamir için gereken malzemeler listelendi. Kırım olacağı için müşteriye ilaçlı çözüm önerisinde bulunduk. ancak ilaçla su kaçağı önleme yönteminde garanti verilmemesi sebebiyle müşteri bu uygulamayı tercih etmedi. parke zemin kırılarak rehau yerden ısıtma borusu ek yapılarak onarıldı.

Sizlerinde başına böyle bir durum gelmesi halinde su kaçağı tespit ekibimizi araya bilir bilgi alabilirsiniz. İnternet sitesinden randevu alabilir whatsapp tan resim video gönderip yorum alabilirsiniz. 05319443232 – 2165401466 www.hizlitespit.net 444 60 32

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

... Arayın servis gelsin