Ümraniye’de Anaokulu su kaçağı tespiti

noktasal su kaçağı bulma servisi

Ümraniye’de Anaokulu su kaçağı tespiti

Ümraniye’de noktasal su kaçağı yaptırmak isteyen ana okulu idarecilerimiz bizlere ulaşmış ve hızlı bir şekilde su kaçağının bulunmasını istemişlerdir. Adrese yönlendirilen ekiplerimiz su kaçağının noktasal olarak bulunması için gereken ekipmanları okula getirdiler. Tesisatın test edilmesi için test pompası sıcak su hattına bağlandı. Test edilen sıcak su hattı 10 dakika sürede 1 bar düşme göstermekteydi. Tesisatta bir su kaçağı olduğu ekiplerimizin gözlemleriyle sabitti. Ancak sıcak su hattında 10 dakika test edilmesine rağmen bir basınç kaybı görülmemişti.

noktasal su kaçağı tespiti
ümraniye anaokulu su kaçağı tespiti

Su kaçak testi

Ekiplerimiz tesisattaki sıcak su hattının test ettikten sonra Test pompamızı soğuk su hattına lavabo altından flex boru yardımıyla tesisata bağladılar. Tesisatta gözlemlenen bir düşme olmadı. Yaklaşık 10 dakika da soğuk su hattı teste tabi tutuldu. Gerekli basınç miktarı ile test olan sıcak su hattı ve soğuk su hattı basın kaybı göstermemişti. Ancak kaçağımız su tesisatındaydı ve sürekli damlama şeklinde nüksediyordu. Ekiplerimiz gerekli düzenlemeleri yaparak test basıncının resimlerini aldı ve tesisatı eski haline getirdiler. Testo termal kamera ile tesisatın güzergahı belirlendi. hangi lavaboya nereden tesisat geliyor hangi tuvalete nereden soğuk su çekilmiş hepsi tek bir kamera ile görülebilmekte.

Trotec LD6000 frekans analizi

TrotecLD6000 ile frekans analizi yapan ekiplerimiz su kaçağının noktasını tespit etmişler ve işaretlemesini yapmışlardır. Peki test pompamızda tesisatta bir kaçak görülememişti. TrotecLD6000 ile frekans analizinde bu kaçak nasıl bulundu ? Alt kata akan su miktarı olduka fazlaydı. buda su kaçağının frekans analizi ile bulunmasına olanak sağladı. Ama tesisatta basınç düşmüyor du. Nasıl kaçak bulundu ?

Tesisatı test yaptığımızda basınç düşmüyordu. Ne sıcak suda bir basınç düşmesi görüldü. Ne de soğuk suda bir basınç düşmesi görüldü. Tesisatı test eden ekiplerimiz kat aralarındaki vanaları kapatarak test pompası ile basınca bakmaktaydı. Bu sebeple tesisatta düşme olmuyordu. Peki kaçak neredeydi. Trotec LD6000 ile frekans dinlemesi yapan ekiplerimiz kaçağı vanaların gerisinde yani katan gelen suyun ana safta bağlanan kısmında buldular. Noktasal olarak tespit edilen su kaçağı tamiri için anaokulu görevlilerine uygun fiyat sunuldu.

Su kaçağı tamirat

Noktasal tespit yapan arkadaşlarımız tamirat hususunda gerekli ekipmanları getirerek boru tamirini gerçekleştirdiler. Test pompamız ile geride kalan tesisat test edildi. Başka bir su kaçağı olmadığı görüldü. Su akıntısının iki gün içerisinde kesileceği belirtilerek servis formu verildi.

Sizlerinde bulunduğunuz ortamda su kaçağı mevcutsa bizlere ulaşabilir servis çağırabilirsiniz. İnternetten randevu alabilirsiniz. 444 60 32 numaralı müşteri hizmetleri numaramızdan bizlere ulaşabilir detaylı bilgi alabilirsiniz. 05319443232 numaralı whatsapp hattından bizlere yazabilir su kaçağı görüntülerini paylaşabilir bilgi alabilirsiniz.


Bu gönderiyi paylaş

... Arayın servis gelsin