Petek temizliği

Petek temizliği

Petek temizliği

Petek temizliği nedir? Nasıl yapılmalıdır ?

Kış geldiğinde herkesin aklında, bu kış faturam ne kadar gelecek acaba ? Sorusu oluyor.

Bazılarımız ise geçen kış hiç ısınamadığım halde 400 ₺ fatura ödedim diye hayıflanıyor. Peki ne yapmak lazım ? Petek temizliği nasıl yapılmalıdır.

Beraber bu konuyu ele alalım. Çok fatura az ısınma – çok fatura çok ısınma – az fatura hiç ısınmama- çok fatura normal ısınma- normal fatura normal ısınma. Bu senaryolardan birisi mutlaka sizi anlatıyor. Bunlardan birisi dahi size uyduysa yapmanız gerekenleri yazmaya devam edeceğim. devam:

Bir evde en fazla 10 en az 5 petek bulunuyor. Standardı 7 petek olmakla beraber, her şekilde kombinin bunları devir daim ettirme gücü olmalıdır. Yani kombi bakımı yapılmış olmalıdır. Aksi taktirde peteklerin performansı yükseltilemez. petek temizliği işlemi performansı artırmaya tek başına yeterli olmayacaktır.

Ne yaparsanız yapın önce kombiye baktırın.

Gelelim sonraki aşamaya, petekler yaz aylarında içerisinde ısıtma suyu dönmediği için, sudaki yağ kireç ve değişik kimyasallar dibe çökme yapacak ve neredeyse 5-6 ay o şekilde kalıplaşma ya başlayacaktır. Peteklerde dibe çöken kir, pas zamanla peteğin oluklarını tıkayacak ve peteğin içindeki akış yollarını yarı yarıya aşağıya indirecektir. Bazı oluklar tamamen kapanarak suyun akışı hiç olmayacaktır.

Çözüm;

Petekler her iki yılda bir temizletilmeli ve her ay bir kere kısık derecede devir daim ettirilmelidir. Yıllarca temizletilmeyen peteklerin değiştirilmesi daha karlı bir iş olacaktır. 8 bar tazyik ile kombi altından sisteme bağlanan petek temizliği makinesi ile ilaçlı temizlik sizin için kesin çözüm olacaktır. Yaklaşık olarak 4 saat süren bu işlem iki yıllık temizlik ihtiyacını karşılamış olacaktır. 4 – 5 saatten kısa süren temizlikler kapalı yolları açmayacak, sadece açık olan yolları aktif hale getirecektir. Buda peteklerin ısınan kısımlarının daha iyi ısınmasını sağlayacak, fakat ısınmayan kısımlar açılmamış olarak kalacak ve peteklerin üstü sıcak altları soğuk olarak çalışmaya devam edecektir. Tavsiye edilen petek temizliği biçimi 4 -5 saat süren ve ilaçlı temizlik yöntemi olacaktır. Fiyat olarak ta çok ucuz fiyatlara yapılan petek temizliği sizin işine yaramayacak ve fuzuli masraf olarak cebinize zarar verecektir. Uygun fiyata kaliteli temizlik yaptırarak iki sene boyunca uygun faturaya çok iyi ısınmış olacaksınız. Dahası kombi ve peteklerin vermesi gereken performansı bakım yaptırarak ve petekleri temizleterek elde etmiş olacaksınız.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

... Arayın servis gelsin