su kaçağı tespiti bahçe sulama

Bahçe sulama hattı su kaçağı tespiti

Bahçe sulama hattı su kaçağı tespiti yaparken gerçekleşen olaylardan sizlere biraz bahsetmek isteriz. Su kaçağı insanların uğraşmak zorunda oldukları tesisat problemlerinin başında gelmekte. İnsanlar bir tesisatın kurulduktan sonra uzun yıllarca sorun çıkarmayacağı umulur ve beklenir. Ancak insan elinin değdiği her şeyde olduğu gibi sıhhi tesisat ve mekanik tesisatlarda sorunlar ortaya çıkıyor.

Bahçe sulama hatları, sitelerde villalarda ve okullarda , devlet dairelerinde ve pek çok yerde çimleri ve ağaçları sulamak üzere kurulan tesisat hatlarıdır. Genel olarak pvc borulardan oluşacak şekilde kurulurlar. Ek parçaları ve eklenmek için kullanılan yapıştırıcılar dikkatle kullanılmalı ve testi yapılmalıdır.

bahçe sulama hattı su kaçağı
bahçe sulama hattı su kaçağı

Bahçe sulama hattı su kaçağı tespiti ve kaçak nedenleri?

Bahçe sulama hatlarındaki su kaçakları ek parçaların eskimesi, iyi yerleştirilmemesi ve zamanla yıpranmasından meydana gelebilir. Bahçe sulama hattı su kaçağı tespiti oldukça kolay bir yöntem olan dinleme cihazı ile tespit edilir. Bu sulama hatlarında toprak çökmesi ve dışarıdan müdahale ile de su kaçakları oluşmaktadır. Bu tip çökmeler tespit işlemi yapıldıktan sonrada altı desteklenerek boru tamiri yapılır.

Bahçe sulama hatlarında su kaçağı nasıl tespit edilir?

Bahçe sulama hatlarındaki su kaçakları tespiti trotec ld6000ile frekans analizi yapılarak tespit edilir. Eğer derinlik 50 cm den fazla ise devreye gazla tespit yöntemi girer. Bahçe sulama hattına (tamamen sağlıklı) kök gazı basılarak yukarıdan detektörle tespit işlemi yapılır. Gazla su kaçağı işlemi %100 garantilidir. Pahalı bir tespit yöntemi olmasına karşın kesin çözümdür. Yıllarca akacak olan tonlarca suya oranla ucuz bir yöntem olduğu kabul edilmektedir.

Bahçe sulama hatlarında oluşan su kaçağı nelere sebep olur?

Bahçe sulama hatlarında oluşan su kaçakları toprak zeminde çökmelere neden olur. Binanın zemin betonlarına zarar verir. Bahçede bulunan zemin taşlarına zarar verir, yerinden oynamalarına sebep olur. Bahçe sulamalarında etkin görev alan selenoid vanaların bozulmasına sebep olur. Sürekli çalışmalarına sebep olur Elektrik ve su israfı hat safhalara çıkar.

Sizlerinde bahçe sulama hatlarında sıkıntı varsa bizlere ulaşabilir ve bilgi alabilirsiniz. Keşif talebinde bulunabilirsiniz. 10 KM’ye kadar keşif ücretsiz. Sizler için fiyat çıkarabilir ve bahçe sulama su kaçağı için hangi tespit yöntemi ile çözüm getirebileceğimizi söyleriz. Trotec ld6000 ile dinleme yapabilir veya gazla su kaçağı tespiti yapabiliriz.

Bize 444 60 32 numaralı müşteri hizmetleri hattından veya 05319443232 numaralı gsm hattından ulaşabilirsiniz. Dilerseniz aynı numarada bulunan WhatsApp hattından yazabilirsiniz. www.hizlitespit.net İnternet adresimizden randevu alabilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

... Arayın servis gelsin